Шеф на зоопарк уби четири пигмейски кози, а после ги сервирал сготвени на парти

  • 02 февруари 2023 13:39

  • 1125
  • 1
Шеф на зоопарк уби четири пигмейски кози, а после ги сервирал сготвени на парти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Бивш директор на зоопарк в Мексико уби четири от пигмейските козлета в зоопарка и ги сервира на коледно парти, съобщиха властите, цитирани от Sky News.

Длъжностни лица казват, че разследването е установило, че някои от животните в местния зоопарк в южния град Чилпансинго са били разпродадени, търгувани или изядени по заповед на Хосе Рубен Нава.

Най-шокиращото обвинение е направено от директора на отдела за дивата природа на щатския департамент по околна среда, който твърди, че Нава е наредил четири от мъжките пигмейски кози в зоопарка да бъдат убити и сготвени за банкет в края на годината.

Фернандо Руис Гутиерес заяви: „Тези четири животни бяха заклани и сготвени в помещенията на зоопарка и бяха сервирани като храна на партито в края на годината.“ 

„Това изложи на риск здравето на хората, които ги изядоха, тъй като тези животни не бяха годни за консумация.“

Мистерия: Изчезнаха маймуни от зоопарк в Тексас

Държавният отдел по околна среда съобщи, че зебра е била търгувана за инструменти, а елени и говеда "Watusi" са били търгувани на частни лица, без да е направена съответната счетоводна сметка.

Не е ясно дали Нава е бил официално обвинен по случая и дали е имал адвокат. Той е бил сменен като директор на зоологическата градина на 12 януари след смъртта на елен.

Твърди се също, че той е разменил зебрата на зоологическата градина за някои инструменти, необходими за поправяне на неща в парка, но проверка не е открила такива инструменти.

Мексико отдавна има проблем с частни лица, придобиващи незаконно екзотични животни. От години е известно, че наркотрафикантите в Мексико изграждат частни менажерии от лъвове, тигри и други диви животни. Животните понякога бягат, всявайки паника.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1125 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.02 | 14:07

1
ярешко... вкусно...

Добави коментар

Водещи новини