Мистерия: Изчезнаха маймуни от зоопарк в Тексас

  • 31 януари 2023 15:37

  • 482
  • 0
Мистерия: Изчезнаха маймуни от зоопарк в Тексас
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Подозрения за това, че две маймуни са били отвлечени от зоологическата градина в Далас, Тексас, се появиха на фона на поредицата от подозрителни събития, включващи освобождаването на леопард и смъртта на лешояд.

Полицията е била информирана в понеделник, след като гледачите са установили липсата на маймуните от вида императорски тамарин.

Служителите на зоологическата градина смятат, че те са били отвлечени, тъй като тази порода обикновено не се отделя далеч от дома, а маймуните не са се намирали на територията на зоологическата градина.

Зоологическата градина също така заяви, че заграждението е било "умишлено компрометирано". Полицията заяви, че смята, че някой е изрязал отвор в местообитанието и е взел двата примата.

Поредица от подозрителни инциденти започна в зоологическата градина по-рано този месец, когато млад облачен леопард избяга през изрязан отвор. По-късно животното беше намерено в безопасност.

Хит в социалните мрежи: Едноръка маймунка, отгледана от будистка монахиня

Работниците откриват и умишлени разрези на заграждение, в което се отглеждат маймуни лангур, въпреки че нито една от тях не е излязла.

Миналата седмица застрашен лешояд беше намерен мъртъв в заграждението си с "необичайна рана". Птицата е била една от едва 6500-те на планетата и смъртта ѝ е била определена като "много подозрителна". Служителите на зоологическата градина завявяат, че загубата на 35-годишния лешояд на име Пин е съкрушителна, съобщава Би Би Си.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини