Решено: Депутатите в Чили ще бъдат тествани задължително за наркотици

  • 20 август 2022 06:44

  • 654
  • 3
Решено: Депутатите в Чили ще бъдат тествани задължително за наркотици
© Getty Images (архив)

Депутатите в Чили задължително ще бъдат тествани за наркотици, предаде Ройтерс.

Предложението бе одобрено от долната камара на чилийския парламент миналия месец въпреки критиките от страна на някои народни представители. Всички 155 членове на Камарата на депутатите ще бъдат тествани за наркотици два пъти през четиригодишния си мандат. Евентуалните положителни резултати ще стават публично достояние.

След няколко дни предстои да се подложат на тест първите 78 депутати, подбрани на случаен принцип.

Вътрешната регулация цели да бъдат повишени стандартите за прозрачност в работата на долната камара на чилийския парламент. Инициативата обаче раздели по партийни линии членовете на Камарата на депутатите в Чили - страна, която се готви да гласува нова Конституция, в опит да внесе дълбоки промени в своята национална политика, отбелязва БТА.

Няма нищо по-важно от това да дадем на хората прозрачност, че техните представители в парламента не употребяват наркотици, заяви чилийският десен депутат Хуан Антонио Колома пред държавната телевизия.

Независимата негова колежка Марсела Рикелме обаче се обяви против процедурата. Други депутати нарекоха инициативата "неприемливо шоу".

Онези народни представители, които откажат да се тестват, може да бъдат предадени на етичната комисия към долната камара на чилийския парламент.

Вчера финландската министър-председателка Сана Марин обяви, че се е подложила на тест за наркотици, след като разпространил се в социалните мрежи видеоклип, на който тя се забавлява с приятели, разбуни духовете в страната.

Финландският премиер: Тествах се за наркотици

Никога през живота си не съм употребявала наркотици, каза 36-годишната Марин.

Владимир Василев
654 3

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.20 | 06:54

1
И Киро и Киро с Уена
Sarbeca Z

2022.08.20 | 09:48

2
Колко тъпо

2022.08.20 | 10:16

3
КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ.ВОЙНА СЕ ВОДИ НА БОЙНОТО ПОЛЕ.ПОБЕДИТЕ В ИНТ.ПРОСТРАНСВОТО НЕ ПЕЧЕЛЯТ НИЩО,ОСВЕН ЖАЛКИТЕ 30 КРАВАРСКИ ЦЕНТА.

Добави коментар

Водещи новини