Мексико задържаха предполагаем сериен убиец, примамвал жени във Фейсбук

  • 03 юни 2022 09:18

  • 1034
  • 0
Мексико задържаха предполагаем сериен убиец, примамвал жени във Фейсбук
© Getty images (архив)

Щатските и федералните власти в Мексико съобщиха, че е задържан предполагаем сериен убиец, обвинен, че е примамвал млади жени с фалшиви предложения за работа, публикувани във Фейсбук, предаде АП.

Властите казаха, че разполагат с кадри от камери за наблюдение от два щата, които показват как мъжът се среща с жертвите на обществено място и в единия от случаите откарва жертвата от мястото с мотопед.

"Заподозреният е сериен убиец на жени и има поне 7 случая на убийства на жени, в които този човек може да е замесен“, каза помощник-секретарят по обществената сигурност Рикардо Мехиа.

Мехиа посочи, че най-скорошният случай е убийството на 31-годишна жена в щата Веракрус, след като миналия месец тя отишла на интервю за работа.

Виридиана Морено излязла от дома си  в малкия град Кардел, в централния щат Веракрус и отишла в хотел „Биенвенидо“ за интервю за работа, за което научила от някого във Фейсбук, каза Мехиа. След това Морено изчезва.

Името ѝ беше публично оповестено от нейни близки, които организираха протести след нейното изчезване. Неузнаваемото ѝ тяло беше открито няколко ни по-късно и тя беше идентифицирана чрез личната си карта и ДНК тест.

Щатските прокурори във Веракрус казаха, че Морено е била привлечена от съобщение във Фейсбук от акаунт, регистриран на името на „Мери Медисън“, в което се предлагат 90 долара седмично за работа на рецепция.

"Служебните задължения включват приемане на телефонни обаждания и уреждане на срещи", според копие от съобщението, разпространено от държавното обвинение.

Прокурорите в централния щат Морелос казаха вчера, че през април същият заподозрян е убил 22-годишна студентка, която търсела работа. Местни активисти алармираха, че студентката е била привлечена да отиде на среща със заподозрения в кафене в края на март чрез обява във Фейсбук за работа.

След това мъжът отвел момичето в бръснарница, където очевидно е извършено убийството ѝ. "Три дни по-късно е било открито нейното тяло", казаха властите.

Сериен убиец, издирван в продължение на 35 години, сложи край на живота си

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини