Предполагаема ръководителка на наркокартел бе арестувана в Хондурас

  • 16 май 2022 09:09

  • 668
  • 0
Предполагаема ръководителка на наркокартел бе арестувана в Хондурас
© Getty images (архив)

Хондураските власти задържаха предполагаемата ръководителка на наркокартел Ерлинда Бобадиля, която е издирвана от властите в САЩ, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Бобадиля, която е с хондураско гражданство, бе арестувана при операция в гора, намираща се на карибския бряг на централноамериканската страна, заяви полицията в неделя. В рамките на същата операция бяха арестувани трима други хондурасци.

Един от роднините на Ерлинда Бобадиля е бил убит, когато е стрелял по служителите на реда, провеждащи операцията. Според съобщения на хондураски медии става дума за сина на Бобадиля, Тито Монтес. Друг неин син , Хуан Монтес, е успял да избяга от властите.

Американското правителство бе обявило награди от по пет милиона долара за информация, която може да помогне за залавянето на всеки от тримата (Бобадиля и двамата ѝ синове).

Те оглавяваха престъпната групировка "Монтес Бобадиля", за която се твърди, че се е занимавала с трафик на кокаин от Южна Америка за САЩ и че е отговорна за случаи на упражняване на насилие и за корупция.

Синът на лидер на мексиканския наркокартел Синалоа пледира невинен в САЩ

 

Валери Зайцев
668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини