Балкански мафиоти са основни партньори на колумбийски престъпен клан в търговията с кокаин

  • 04 ноември 2021 10:20

  • 2106
  • 0
Балкански мафиоти са основни партньори на колумбийски престъпен клан в търговията с кокаин
© Булфото

"Балканска мафиотска групировка е сред основните партньори на колумбийския наркокартел "Клан де Голфо", предаде сръбското радио Б92.

"Според документи на полицията в латиноамериканската държава "Клан де Голфо" прехвърля кокаин от Колумбия в Европа по море. Стоката пристига в испански и нидерландски пристанища, а оттам се транспортира към Балканите с камиони и влакове", посочи още медията.

Спипаха 1,8 тона кокаин в пристанището на Ротердам

"Колумбийската организирана престъпна групировка има пет основни парньора в бизнеса с дрогата. Това са мексиканските наркокартели "Халиско" и "Синалоа", калабрийската и сицилианската мафии, и престъпна мрежа, действаща на Балканския полуостров", добави белградското радио без да конкретизира коя точно структура от подземния свят в Югоизточна Европа е съюзникът на "Клан дел Голфо".

Б92 допълни, че лидерът на колумбийската групировка Дарио Усуга, по прякор Отонел, бе арестуван по време на полицейска акция в северната част на страната на 24 октомври. "Очаква се мафиотският бос да бъде екстрадиран на САЩ", допълни медията.

"Клан де Голфо" се смята за една от най-опасните мафиотски структури в Латинска Америка. По данни на полицията в Колумбия тя наброява около 35 000 души", добави радиото от Белград.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2106 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини