Испанската полиция разби най-голямата мрежа в Европа за трафик на кокаин

  • 28 септември 2021 16:27

  • 1740
  • 1
Испанската полиция разби най-голямата мрежа в Европа за трафик на кокаин
© Getty Images

Испанската полиция разби най-голямата според нея мрежа за трафик на кокаин в Европа. Арестувани са 61 заподозрени и са иззети 4 тона кокаин, предаде ДПА.

Полицията потвърди, че задържаните 61 лица са предимно от Балканите, както и че освен кокаина са иззети 2,5 тона марихуана и големи суми пари в брой. Разследването, довело до разбиването на мрежата, било оглавено от евопейската полицейска служба Европол и включвало полицаи от Германия, Хърватия, Словения, Сърбия, Колумбия и САЩ.

Мащабна акция на българските власти и Европол, арестуваните у нас са 145

Тринайсетте ареста, които били извършени по-рано тази година в Испания, са били в градовете Мадрид, Барселона, Малага, Тарагона, Жирона и Валенсия. Останалите арести са извършени в Словения и на други места. Бандата вкарвала в Европа от Южна Америка големи количества кокаин и го пласирала на континента. Наркомрежата била разбита, след като в Испания пристигнала пратка от 1,25 тона кокаин, превозен до Европа с кораб от Бразилия.

Полицията заяви, че разследването е било сложно, тъй като водещите членове на групата били доста мобилни, не се задържали за дълго на едно място и бързо преминавали от една страна в друга. Освен това бандата разполагала с огромни финансови ресурси. Функциите на отделните членове на групата, маршрутите и контактите им, както и пътят на наркотика от Южна Америка до всяка европейска страна са установени постепенно в хода на щателно и продължително наблюдение, заяви полицията, цитирана от БТА. 

Теодора Александрова
1740 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Др Хаус

2021.10.09 | 10:53

1
Ивица Бело - тартора

Добави коментар

Водещи новини