Блинкън замина на обиколка в Латинска Америка, за да насърчи демокрацията там

  • 19 октомври 2021 21:52

  • 536
  • 2
Блинкън замина на обиколка в Латинска Америка, за да насърчи демокрацията там
© gettyimages

Американският държавен секретар Антъни Блинкън отлетя днес за първата си обиколка в Латинска Америка, където ще подкрепи страни, считани от Вашингтон за примери за демокрация, във време на подновено напрежение с Венецуела, съобщи БТА.

Блинкън ще посети Еквадор, а след това и Колумбия, където ще се срещне съответно с президентите им Гилермо Ласо и Иван Дуке - двама десни лидери, за да подкрепи демократичните принципи, провъзгласявани от президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, но и да поддържа натиска срещу лидерите на латиноамериканската левица.

Макрон прие Блинкън в Елисейския дворец

Държавният секретар на САЩ "ще покаже как страни като Еквадор и Колумбия са успели да се осланят на своите демократични ценности и ангажименти за благото на населението си", каза Брайън Никълс, най-високопоставеният американски дипломат, отговарящ за Латинска Америка.

Антъни Блинкън ще се срещне също с правозащитни организации и ще обсъди две ключови теми за правителството на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в - климата и имиграцията.

Правителството на Байдън приветства приемането от Колумбия на едни от най-амбициозните климатични цели в региона, а Еквадор, на който принадлежат островите Галапагос, е особено чувствителен към тази тема. Очаква се в Богота Блинкън да обсъди по-хуманни цели с областта на имиграционната политика с правителствени служители от региона, съобщиха американски представители.

Посещението на американския държавен секретар идва в момент, когато приближеният на венецуелския президент Николас Мадуро бизнесмен Алекс Сааб бе екстрадиран от Кабо Верде в САЩ и бе обвинен за пране на пари. Николас Мадуро нарече екстрадицията "отвличане" и спря участието на венецуелското правителство в преговорите с опозицията, които трябваше да се възобновят в неделя в столицата на Мексико.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
536 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
GENTLEMAN

2021.10.20 | 01:00

2
QUEEN ARI AND QUEEN MIU! :)
АСЕН ИЛИЕВ

2021.10.20 | 00:58

1
ARI AND MIU ТАНЦУВАТ ЗА МЕН. ДА СЕ ПРОМОТИРАТ! КВО ЧАКАТЕ БЕ! ДА СЕ НЕРВИРАМ ЛИ?

Добави коментар

Водещи новини