Бразилският президент заяви, че Борис Джонсън е искал спешна сделка за храни, британското посолство отрича

  • 24 септември 2021 10:29

  • 1168
  • 1
Бразилският президент заяви, че Борис Джонсън е искал спешна сделка за храни, британското посолство отрича
© Getty Images

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, който се срещна с него в Ню Йорк, в кулоарите на Общото събрание на ООН, е поискал сключването на "спешна" сделка за хранителен продукт, който липсва във Великобритания, предаде Ройтерс.

Болсонаро не уточни конкретния продукт в седмичното си обръщение към поддръжниците си, но добави, че е предал искането на Джонсън на своята министърка на земеделието Тереза Кристина. Британското посолство в Бразилия оспори изявлението на Болсонаро.

Британският премиер Борис Джонсън призова света "да порасне" и да се справи с климатичните промени

Повишение в цената на природния газ наложи затварянето на някои британски заводи за тор през последните седмици, което доведе до недостиг на въглероден диоксид, използван за газиране на бира и безалкохолни напитки, както и за зашеметяването на прасета и домашни птици преди клане.

Британското правителство, което се стреми да предотврати недостига на месо и птиче месо, разшири извънредната държавна подкрепа и предупреди британските производители на храни да се подготвят за увеличение на цените на въглеродния диоксид с 400 на сто.

Министрите и Джонсън многократно отхвърляха предположенията, че може да има недостиг на традиционни коледни продукти като печена пуйка, въпреки че някои доставчици предупредиха за такива. Болсонаро заяви също, че Джонсън го е помолил да помогне и за увеличаване на вноса на британско уиски, но добави в речта си в социалните мрежи, че това зависи от частния бизнес, а не от неговото правителство, информира БТА. 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.25 | 09:35

1
АНГЛОСАКСОНСКИТЕ СВИНЕ МРАТ ОТ ГЛАД КАТО МУХИ.

Добави коментар

Водещи новини