Латинска Америка и Карибите да са по модела на ЕС?

  • 19 септември 2021 06:52

  • 1121
  • 4
Латинска Америка и Карибите да са по модела на ЕС?
© Getty Images, архив

Страните от Латинска Америка и Карибите трябва да създават интеграционни отношения по модела на ЕС, заяви снощи президентът на Еквадор Гилермо Ласо на откриването на срещата на високо равнище на Общността на Латиноамериканските и карибските държави (CELAC), предаде ТАСС, цитирани от БТА.

Той подчерта, че според него истинската интеграция трябва да се изгражда по модела на европейската - "на първо място икономическа, и едва след това политическа". Страните от региона трябва да се откажат от идеологическите разногласия и да градят отношенията си на прагматична основа.

"Ще се вслушват в нас едва когато имаме общ пазар, позволяващ да увеличаваме богатствата си. Икономическата ни мощ ще звучи по-гръмко от всяка декларация, която приемем днес", добави той.

Ласо отбеляза, че прагматичният подход и отказването от идеологически и партийни съображения е позволил на неговата страна да постигне успехи във ваксинацията срещу коронавируса, "благодарение на сътрудничеството с Китай, Русия, САЩ и отделни страни от ЕС".

Силен трус удари Перу, над 40 души са ранени

На срещата на Общността на Латиноамериканските и карибските държави, организирана в Мексико, присъстват 15 държавни глави, двама вицепрезиденти, 12 външни министри и други членове на правителства на страните от региона

. На нея ще бъде обсъдено регионалното взаимодействие за борбата с пандемията и създаването на фонд за ликвидация на последствията от стихийни бедствия, отбелязва ТАСС.

Борислава Бибиновска
1121 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.09.19 | 09:18

4
Голяма грешка ще направят Европа в момента е в упадък по добре да гледат Азия
Ще им се ибе мамата

2021.09.19 | 08:59

3
и на тях за тая грешка. Англия се спаси.
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.19 | 08:58

2
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

2021.09.19 | 08:12

1
РАЗБРАЛИ СА КЪДЕ Е ИСТИНАТА, БРАВО.

Добави коментар

Водещи новини