Рио де Жанейро въвежда здравни паспорти

  • 15 септември 2021 21:35

  • 820
  • 0
Рио де Жанейро въвежда здравни паспорти
© Getty Images/Guliver (архив)

От днес в сила влиза здравен сертификат за достъп до емблематични места в Рио де Жанейро - туристическата столица на Бразилия, както и до културни обекти и спортни зали, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27544

Сертификатът може да се представя на хартия или на мобилния телефон. Първоначално беше планирано въвеждането му да започне от 1 септември, но кметството го забави с 15 дни поради технически проблеми в приложението на здравното министерство, показващо сертификата, припомня АФП. Здравният пропуск е задължителен в спортните зали, много популярни сред местните жители, както и в кина, театри, концертни и конферентни зали. Той обаче не се изисква в баровете и ресторантите.

Бразилия регистрира 10 615 нови случая на коронавирус и 293 починали

Вчера кметът на Рио Еудардо Паез заяви на официална церемония, че ваксинационният сертификат е "важен, за да може градът да се върне към нормалното, за да може хората да посещават отново обществените места".

Мярката беше въведена на 1 септември в Сао Пауло, най-големият град в страната, който също като Рио де Жанейро беше засегнат тежко от коронавируса, предаде БТА.

Бразилия регистрира 26 280 нови случая на заразяване с COVID

Тази вечер се очаква на митичния стадион Маракана 20 000 зрители, представили документи за ваксинация, да присъстват на четвъртфиналите на Купата на Бразилия. Резултатите от събитието ще позволят да се направи оценка на възможността за връщане на публиката на спортните обекти. Възможно е обаче присъствието на публиката да бъде отменено в последната минута със съдебно решение.

В Рио жертвите на коронавируса са близо 30 000, а равнището на смъртност достига 439 души на 100 000, доста над средното за страната (280 на 100 000). Бразилия, с близо 580 000 починали, е втората по брой на жертвите страна след САЩ. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27544

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
820 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини