Един човек е загинал от силното земетресение в Мексико

  • 08 септември 2021 08:59

  • 782
  • 0
Един човек е загинал от силното земетресение в Мексико
© Getty Images/Guliver

Един човек е загинал от силното земетресение, разтърсило Югозападно Мексико недалеч от курорта Акапулко, съобщиха осведомителните агенции, цитирани от БТА. Губернаторът на щата Гереро Ектор Астудийо каза, че един човек е починал, ударен от паднал стълб.

Трусът с магнитуд 7,1 и епицентър на 17 километра североизточно от Акапулко, е причинил по първоначални данни материални щети, но не големи. Има паднали скали на някои пътища и повалени дървета. В няколко щата, включително в много райони на столицата Мексико, е имало прекъсване на електрозахранването. В квартал Рома Сур на столицата хората, уплашени от труса и спирането на тока, въпреки дъжда са излезли на улицата, някои по пижами, разказва очевидец. Огнището на земетресението е било на дълбочина от 10 км. Американският център за предупреждение за цунами каза, че няма опасност от приливна вълна.

Силно земетресение разтърси Мексико

В столицата Мексико, която се намира на около 300 километра от епицентъра, трусът е бил усетен силно, сградите са се разлюлели и хората са се уплашили.

Кметицата Клаудия Шейнбаум каза, че има доста пострадали сгради. Почти по същото време обаче президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор успокои съгражданите си с пост в Туитър, че засега няма сведения за сериозни материални щети.

През 1985 година силен трус с магнитуд 8,1, разтърсил мексиканската столица, взе 10 000 жертви.

Последвайте канала на

Весела Найденова
782 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини