Вдовицата на убития президент на Хаити Моиз се върна в родината си

  • 18 юли 2021 06:54

  • 512
  • 1
Вдовицата на убития президент на Хаити Моиз се върна в родината си
© Getty images

Вдовицата на убития президент на Хаити Жовенел Моиз, която беше ранена при нападението, отнело живота на съпруга й, се върна днес в карибската държава, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Правителственият говорител Израел Кантаве каза за АП, че Мартин Моиз е пристигнала в Хаити след изписването й от болница в Маями. По-рано, още в болницата, Мартин Моиз разпространи предварително записано изявление на креолски, в което изтъква, че враговете на съпруга й са искали "да убият неговата мечта, неговите планове за бъдещето и неговата идеология".

Хаити се обърна към ООН и САЩ да изпратят войски след убийството на президента

На летището Мартин Моиз беше посрещната от и.д. премиер на Хаити Клод Жозеф. На снимките, публикувани от информационния портал "Аити-24", се вижда, че жената е с бронежилетка, а ръката й е превързана. Жовенел Моиз беше убит на 7 юли от въоръжени мъже, които нахлуха в резиденцията му при нападение, в което според властите са участвали хаитянци, американци от хаитянски произход и бивши колумбийски войници.

Временният премиер Жозеф призова населението към спокойствие и увери, че ситуацията в областта на сигурността е под контрола на полицията и армията. По подозрение в съучастие в убийството на президента Моиз са задържани 23 души, 18 от които - колумбийци. Арестувани са и двама граждани на САЩ от хаитянски произход, съобщава БТА.
 

Теодора Александрова
512 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мира

2021.07.18 | 08:34

1
И какво от това?? И Фатима от Симитли се върна от Одрин. Беше на пазар там.

Добави коментар

Водещи новини