Мексиканската столица смекчава мерките срещу COVID-19

08 май 2021 06:41

Мексиканската столица смекчава мерките срещу COVID-19
© Getty Images/Guliver
361 1

Жителите на мексиканската столица ще могат да посещават концерти и спортни събития на открито от следващата седмица след траен спад на коронавирусните инфекции, заяви кметът на града Клаудия Шейнбаум.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24259

Новите мерки, които ще влязат в сила от 10 май, включват разширен достъп до кинотеатри, банки и хотели. Смекчаването на рестрикиците последва едномесечен спад на инфекциите в столицата и прилежащите райони, където живеят 22 миелиона души. Властите понижиха статуса на риска за Мексико сити до жълто по четиристепенната скала (червено, орънжево, жълто, зелено), предаде Ройтерс.

Мексико ще произвежда руската ваксина "Спутник V"

Едуардо Кларк, генерален директор на столичната Агенция за дигитално управление, съобщи на съвместна пресконференция с Шейнбаум вчера, че решението е взето поради подобрението, наблюдавано от втората седмица на февруари насам. Броят на пациентите в болниците в града е паднал до най-ниското равнище за цялата пандемия, подчерта той. Това ще позволи да бъдат разрешени спортни събития на открито при капацитет 25 процента от 12 май, а концертите и други развлекателни прояви, включително някои на закрито, могат да започнат от 17 май при 30 процента капацитет. Алкохолът ще бъде забранен на спортните събития на открито, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24259

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
361 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Любо

2021.05.08 | 08:57

1
СмеГГГГГГГГГГГГГГГчава.

Добави коментар

Водещи новини