Мексико ще произвежда руската ваксина "Спутник V"

  • 28 април 2021 18:12

  • 318
  • 1
Мексико ще произвежда руската ваксина "Спутник V"
© Getty Images

Мексико ще произвежда на своя територия руската антикороновирусна ваксина Спутник V, заяви мексиканският външен министър Марсело Ебрард, цитиран от БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Мексиканската фармацевтична компания Бирмекс води преговори с Руския фонд за преки инвестиции да произвежда не само на Спутник V, а и Спутник лайт, уточни Ебрард на пресконференция след преговорите с руския външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, предаде ТАСС.

Мексиканският първи дипломат посети Москва за преговори по плановете Мексико да произвежда руската ваксина на своя територия, след като имаше забавяне на доставките, припомня Ройтерс.

Мексиканската компания за производство на ваксини Бирмекс ще поеме финалното опаковане и запълване на флаконите с ваксина, се казва в изявление на Ебрард, цитирано от мексиканското външно министерство. Началото на производството в Мексико може да започне още през следващия месец, съобщи в Туитър Руският фонд за преки инвестиции.

Аржентина започва да произвежда "Спутник V"

Ебрард заяви, че досега около 1 милион души в Мексико са били ваксинирани със Спутник V. "Резултатите са много положителни, което говори за качеството на науката и технологичното развитие в тази страна", добави той.

Пандемията е "отворила вратата за нас да разширим и задълбочим тази връзка".

Мексиканското здравно министерство заяви, че очаква да получи 7,4 милиона дози от Спутник V до края на април и още 16,6 милиона дози през май. Мексико има подписано споразумение за доставката на 24 милиона дози.

Мексико използва Спутник V при възрастните, отбелязва ТАСС.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:58

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини