Кандидатът на десницата спечели президентските избори в Еквадор

  • 12 април 2021 07:24

  • 346
  • 0
Кандидатът на десницата спечели президентските избори в Еквадор
© Getty Images/Guliver

Десният кандидат Гилермо Ласо обяви победата си на втория тур на президентските избори в Еквадор, предадоха световните агенции.

Ласо заяви, че приема предизвикателството да промени страната, изправена пред тежка икономическа криза, влошавана още повече от пандемията от КОВИД-19.

Getty Images/Guliver

"На 24 май ще поемем с отговорност предизвикателството да променим съдбата на нашата родина и да дадем на всички в Еквадор възможностите и просперитета, към които се стремим", заяви консерваторът, цитиран от Франс прес.

"Това е ден, в който всички еквадорци определиха бъдещето си", подчерта Ласо, цитиран от Ройтерс.

Пети здравен министър от началото на пандемията в Еквадор

Кандидатът на социалистите Андрес Араус призна поражението си, след като преброяването на 95 на сто от подадените гласове показа, че той е получил подкрепата на 47,5 на сто от избирателите срещу 52,5 за неговия опонент. По-рано Араус обяви победата си, без да изчака официалното обявяване на резултатите, като се позова на данни от екзитпол.

Победата на консерватора Ласо ще бъде приветствана от чуждите инвеститори, които се притесняваха от обещанията на Араус за социални разходи на фона на слаби правителствени финанси и изпитваща затруднения икономика, отбелязва Ройтерс. Новият президент ще встъпи в длъжност на 24 май. 

Вижте и това видео от нашия архив:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини