Президентът на Мексико: Карантините са диктатури

  • 03 декември 2020 10:58

  • 419
  • 0
Президентът на Мексико: Карантините са диктатури
© Getty images

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че политиците, които налагат карантини или полицейски часове заради пандемията от новия коронавирус, се държат като диктатори, предаде Асошиейтед прес.

Той направи този коментар докато за пореден път беше питан защо почти никога не носи защитна маска и отвърна, че това е въпрос на лична свобода. "Всеки е свободен. Който иска да носи маска и да се чувства в по-голяма безопасност, е добре дошъл да го прави", каза мексиканският президент, информира БТА.

Норвегия с нови ограничения за празниците

Пандемичните мерки, които ограничават придвижванията на хората, "са на почит сред властите, които искат да покажат, че действат с твърда ръка, сред диктатурите", заяви Лопес Обрадор. "Много от тях излагат на показ авторитарните си инстинкти. Най-важното нещо е да се гарантира свободата", добави мексиканският президент.

Той е против въвеждането на ограничителни мерки заради новия коронавирус, като изтъква, че някои хора преживяват ден за ден с това, което припечелват на улицата.

Не става ясно дали критикувайки ограниченията, Лопес Обрадор говори за държавници на други страни, или за местни лидери в Мексико, предимно от опозиционни партии, които се опитват да въведат коронавирусни ограничения в Мексико, отбелязва АП. Мексико подписа споразумение с Пфайзер за доставка на 34,4 милиона дози ваксина срещу коронавируса, съобщи вчера здравното министерство, цитирано от Ройтерс. Мексико очаква да получи 250 000 дози от ваксината този месец и ще ваксинира с предимство здравните работници, съобщи министерството в Туитър.

Последвайте канала на

Novini.bg
419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини