Норвегия с нови ограничения за празниците

Норвежците ще могат да канят до 10 гости у дома за два отделни повода в периода между Рождество Христово и Нова година. Това обяви днес норвежката премиерка Ерна Сулберг, предаде Ройтерс. Мярката е част от усилията за борба с разпространението на коронавирусната инфекция, информира БТА.

"Не искаме да започнем Новата година с увеличаване на броя на заразените и с нови ограничения през януари", предупреди Сулберг. Най-тревожна е обстановката в Осло и района, където има най-много случаи на зараза с коронавируса. На 6 ноември Осло затвори театрите, киносалоните, спортните зали и басейните, а баровете и ресторантите не сервират алкохол като част от мерките срещу епидемията. В Норвегия ограниченията включват и карантина на хората, идващи от чужбина.

Ситуацията с коронавируса във Финландия се влошава

Днес пък на 24 дни затвор беше осъдена сътрудничка в медицинска организация, която е нарушила многократно гореспоменатата карантина, предаде ТАСС. Присъдата бе постановена от съд в Осло. Жената три пъти пътувала във Великобритания при приятел, а после вместо да спазва карантина при завръщането си в Норвегия, ходила на работа, където е била в непосредствен контакт с пациенти. Освен присъдата жената е била уволнена от работа заради нарушение на противоепидемиологичните правила.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет