ЕС обяви нова финансова помощ за Колумбия

ЕС обяви днес допълнителна помощ за Колумбия за приема на над 1,4 милиона венецуелски мигранти. Същевременно Съюзът призова да бъде договорено политическо решение на кризата във Венецуела, предаде ДПА.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини заяви, че ЕС ще отдели 30 милиона евро за "идентификацията и социално-икономическата интеграция" на венецуелците в Колумбия. Тези средства ще бъдат в добавка към предоставения дотук от ЕС пакет на Колумбия в размер на 130 млн. евро.

Колумбийското "гостоприемство и солидарност" към венецуелците, бягащи от икономическата и политическата криза, е "пример за региона и целия свят", каза Могерини на обща пресконференция с президента на Колумбия Иван Дуке в Богота.

Според ООН около 4,3 млн. души са напуснали Венецуела при 695 000 през 2015 г. Колумбия приема най-голяма част от тях.

Дуке обяви, че през октомври в Брюксел ще има конференция за международното сътрудничество в "най-голямата миграционна криза, която Латинска Америка е преживявала в най-новата си история".

Коментари

  1. 2019.09.13 | 07:57

    Докато ЕС и САЩ помагат и пращат помощи за венецуелският народ, русия и Мадуро окрадоха златото на Венецуела, това ли е руската помощ за народа венецуелски?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет