Властите на Венецуела забраниха на Гуайдо да заема изборна длъжност за срок от 15 години

  • 28 март 2019 20:30

  • 2134
  • 3
Властите на Венецуела забраниха на Гуайдо да заема изборна длъжност за срок от 15 години
© Getty Images/Guliver

Председателят на парламента на Венецуела Хуан Гуайдо, който се самообяви за временен венецуелски президент, няма да може да заема избираеми длъжности в продължение на 15 години, предадоха световните агенции. Мотивът за това решение е предполагаема корупция, обявиха венецуелските власти, предаде Франс прес. 

Главният ревизор на Венецуела Елвис Аморосо, натоварен със задачата да следи за прозрачността на венецуелската администрация, реши да забрани на гражданина Хуан Гуайдо да изпълнява всякакви избираеми длъжности за максималния предвиден от закона период. Това заяви ревизорът пред държавната телевизия. Максималният период е 15 години.

Аморосо уточни, че мотивът е предполагаема корупция. Имало нарушения, установени в декларацията за имуществено състояние на Гуайдо, допълва ТАСС.

През февруари службата на генералния ревизор на Венецуела започна проверка на декларацията за имущество на Гуайдо. Това се наложи заради възникнали подозрения, че Гуайдо е укрил или фалшифицирал съдържащите се в декларацията данни, а също, че е получил пари от международни и национални структури, без да представи каквото и да е обоснование за това, предаде ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
2134 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
наблюдател

2019.03.29 | 07:23

2

Как го решиха на тъмно - без ток

petar

2019.03.29 | 09:22

3

краварите са пратили генератор:)

Простетник Вогон Джелтс

2019.03.28 | 23:24

1

Но, естествено е добре дошъл като кенефомияч в макдоналдс-кравария...

Добави коментар

Водещи новини