Фаворитът за президент на Бразилия: Фен съм на Тръмп, но не съм крайнодесен

  • 12 октомври 2018 10:42

  • 469
  • 1
Фаворитът за президент на Бразилия: Фен съм на Тръмп, но не съм крайнодесен
© Getty (архив)

Жаир Болсонаро, фаворит за спечелването на втория тур на президентските избори в Бразилия, заяви днес на пресконференция, че не е от крайната десница, а е по-скоро фен на американския президент Доналд Тръмп, предаде АФП.

"Не съм крайнодесен, кажете ми какво крайнодясно съм направил", заяви кандидатът. "Аз съм почитател на проекта на Тръмп. Той иска велика Америка, аз искам велика Бразилия", допълни претендентът за държавен глава на латиноамериканската държава.

Болсонаро даде вчера следобед в Рио де Жанейро първата си пресконференция след организирания в неделя първи тур на президентските избори, на който излезе начело с 46 процента от гласовете, пред кандидата на левицата Фернандо Адад, получил 29 на сто.

По данни на социологическо проучване, публикувано в сряда, Болсонаро ще спечели втория тур на изборите. За него имат намерение да гласуват 58 процента от бразилците, а съперникът му Адад разчита на подкрепата на 42 процента от сънародниците си.

 

Последвайте канала на

БТА
469 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sd

2018.10.12 | 11:11

1
който не слуша или е крайно десен, или популист или комунист. да си избере)))
а забравих - националист, фашист, нацист. ксенофоб, ислямофоб, геофоб. нетолерантен. забравих ли нещо......
ааа, диктатор, избива собствения си народ. най важното!!! - терорист, макар да няма конвенция, която да определя какво е терорист, всеки може да слага каквото си иска съдържание зад това понятие. сигурно има и други клишета, но не се сещам в момента.

Добави коментар

Водещи новини