Делото за корупция срещу мен е политически мотивирано, заяви бившата президентка на Аржентина

13 август 2018 21:31

 Делото за корупция срещу мен е политически мотивирано, заяви бившата президентка на Аржентина
© gettyimages
2495 0

Бившата президентка на Аржентина Кристина Киршнер (2007-2015) се яви пред съда за даване на показания в дело за корупция, предадоха Франс прес и ТАСС.

Делото се води за изплащане на подкупи за 160 милиона долара, дадени от различни фирми на администрацията на Киршнер между 2005 и 2015 г. Киршнер представи писмено изявление, в което отхвърли обвиненията по свой адрес и поиска делото да се закрие. В документа Киршнер също така обвинява съдията Клаудио Бонадио в незаконни арести и необосновани обиски.

"От 15 декември 2015 г. са ми изфабрикували шест наказателни дела, пет от които са инициирани или разследвани от съдия Бонадио", пише тя. Сега Бонадио трябва да прецени дали да повдигне официално обвинения на Киршнер за замесеност в корупция.

В момента срещу Киршнер се водят няколко дела, включително за участие в престъпна групировка с цел присвояване на държавни средства и възпрепятстване на разследване на терористичен атентат.

Тя освен това е заподозряна в незаконно обогатяване и корупция. Самата Киршнер смята, че е жертва на политическо преследване.

БТА
2495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини