Германия предаде на Русия заподозрян наркотрафикант

  • 30 юли 2018 16:33

  • 1198
  • 0
Германия предаде на Русия заподозрян наркотрафикант
© Getty (архив)

Германия предаде на руските власти предполагаемия организатор на схема за доставки на кокаин от Аржентина за Русия Андрей Ковалчук, предаде ТАСС, като се позова на негов адвокат.

По думите на адвокат Владимир Жеребенков клиентът му се намира в следствения изолатор "Матроска тишина" в Москва. Предявено му е обвинение в контрабанда на наркотици, като засега той отказва да дава показания. Жеребенков не уточни кога Ковалчук е бил предаден на руските власти, като отбеляза, че германските адвокати не са били уведомени за екстрадицията и я обжалват.

В края на февруари руското министерство на външните работи съобщи, че руските и аржентинските органи на реда са провели съвместна операция за разкриване на канал за голяма пратка наркотици за Европа. В една от сградите на руското посолство в Буенос Айрес бил открит кокаин с тегло 400 килограма, принадлежащ на технически сътрудник в мисията, чийто мандат бил изтекъл. В хода на разследването били задържани шест човека - трима в Русия, двама в Аржентина и един в Германия (организаторът на групата Ковалчук), припомня БТА.

 

Последвайте канала на

БТА
1198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини