В Берлин закопчаха мъж заради 400-те кг кока в руското посолство в Аржентина

  • 02 март 2018 12:32

  • 1847
  • 0
В Берлин закопчаха мъж заради 400-те кг кока в руското посолство в Аржентина
© gettyimages (архив)

Предполагаемият руски "мозък" на верига за трафик на кокаин в посолството на Русия в Аржентина Андрей Ковалчук е арестуван в Германия. Това съобщи днес берлинската полиция.

В момента Ковалчук е под стража, заяви за АФП говорител на столичната полиция. Подозира се, че задържаният е оглавявал верига за наркотрафик в Аржентина, където 400 кг кокаин бяха открити в училище, долепено до сградата на руското посолство.

Днес се очаква берлински съд да определи мярка за неотклонение на Ковалчук, след което ще се решава да бъде ли той екстрадиран в Русия. До момента семейството му не е контактувало с посолството на Москва в германската столица. "Ако бъде потърсено, то ще му предостави цялото необходимо консулско съдействие", заяви мисията на Русия, цитирана от БТА.

Руското външно министерство и Федералната служба за сигурност съобщиха по-рано, че при съвместна с аржентинските служби операция за борба с наркотрафика са задържани двама души в Аржентина и трима - в Русия. Андрей Ковалчук бе обявен за международно издирване.

Последвайте канала на

БТА
1847 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини