Бивша съкилийничка на Дилма Русеф стана министър

  • 07 февруари 2012 10:33

  • 960
  • 0
Бивша съкилийничка на Дилма Русеф стана министър
©

Бившата съкилийничка на бразилския президент Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на Елеонора Менучи ди Оливейра бе назначена за министър на правата на жените, съобщи ИТАР-ТАСС.

Двете жени лежали в една килия в началото на 70-те, когато били осъдени за антиправителствена дейност срещу военната хунта. След падането на режима Оливейра става професор по социология и се занимава с проблемите на жените. Според медията изборът на държавния глава на най-голямата латиноамериканска страна бил продиктуван заради професионални съображения. Сегашният министър по въпросите на жените подаде оставка, защото смята да се кандидатира на кмет. По законите на страната кандидатите за изборни длъжности не могат да заемат държавни длъжности.

Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на от юни смени общо 11 министри. Осем от тях трябваше да се оттеглят заради корупция, припомня ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
960 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини