Отстраняването на Дилма Русеф запали бразилския град Сао Паулу (видео)

  • 01 септември 2016 09:42

  • 4596
  • 2
Отстраняването на Дилма Русеф запали бразилския град Сао Паулу (видео)
© gettyimages (архив)

Сблъсъци между поддръжници на отстранения вчера президент Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на и полицаи избухнаха снощи в бразилския град Сао Паоло, предаде Скайнюз.

Стотици привърженици на бившия държавен глава излязоха по улиците на югоизточния бразилски град, за да изразят подкрепа си за Русеф. Части от Сау Пауло се превърнаха в бойно поле. Демонстранти замерваха пазителите на реда с камъни и бутилки, а служителите на реда отговориха със сълзотворен газ. По данни на местни медии има десетки пострадали и от двете страни.

След като разбра за отстраняването си от длъжност, Русеф написа в Twitter: Днес 61 мъже, много от които са разследвани и корумпирани, изхвърлиха на боклука волята 54 млн. бразилци. Това е преврат.

Новият държавен глава Мишел Темер опроверга твърденията на своята предшественичка на поста. "Сега ще трябва да оспорваме тезата за преврата. Кой е пучистът в случая? Пучистът е този, който предлага да не следваме конституцията. И това не сме ние", каза той, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4596 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.02 | 08:50

2
Българката-социалистка Дилма Русев я чакат с нетърпение в Сливенския женски затвор.

2016.09.01 | 16:05

1
ти си пидираззз

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини