Мексико евакуира 50 000 души заради урагана "Патрисия"

  • 23 октомври 2015 07:12

  • 1681
  • 0
Мексико евакуира 50 000 души заради урагана "Патрисия"
© Getty Images

В момента епицентърът на урагана се намира на 385 километра от щата Мичоакан. Синоптиците предупреждават, че „Патриция” може не само да достигне до крайбрежието, но и да достигне дълбочината на страната.

Мащабната евакуация във връзка със заплахата от урагана „Патрисия” бе обявена в четвъртък на тихоокеанското крайбрежие на Мексико, съобщава службата за гражданска защита на страната.

По думите на националния координатор на службата Луис Фелипе Пуенте, в щатите Халиско, Наярит и Колима властите за започнали евакуацията на около 50 000 души. „Предвиждаме, че ураганът ще връхлети град Пуерто Валярта, но също ще нанесе щети в щатите Колима, Халиско и Наярит, при това не само с ветрове, чиято скорост може да превиши 280 километра в час, но и с интензивността на валежите, която може да бъде много висока, защото ураганът е мощен”, каза Пуенте, цитиран от сайта El Universal.

Ураганът „Патрисия” вече е ураган от четвърта категория. В момента неговият епицентър се намира на около 380 километра от щата Мичоакан и на 445 километра от крайбрежието на Колима. Максималната скорост на вятъра във вътрешността на урагана достига 215 километра в час.

Пуенте отбеляза, че през идните часове може да се очаква „Патрисия” да стане ураган от пета степен, но е възможно до пристигането му на сушата силата му да намалее до трета степен.

При ураган от пета степен скоростта на вятъра достига 250 километра в час, което може да доведе до катастрофални последствия.

Последвайте канала на

Novini.bg
1681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини