Боевски маскирал дрогата като женшен

  • 29 октомври 2011 14:23

  • 3330
  • 1
Боевски маскирал дрогата като женшен
©

Олимпийският шампион Гълъбин Боевски маскирал без проблем коката като женшен. Станал муле покрай бизнеса си с хранителни добавки. Щангистът внасял протеини за клиентите си в двата фитнес центъра в столицата. Оказва се, че от алъш-вериша с прахчета за мускули изкарвал повече, отколкото от блъскачите в залите.

Два пъти по-добри пари вземал Гълъбин Боевски от търговията с добавки с аминокиселината L-карнитин, отколкото заработвали фитнес залите му, показва "разходката" из счетоводните книги на щангиста, пише "Стандарт Нюз". Фирмата му "М-юнайт" е регистрирала нетен приход от 246 000 лв. за миналата година. Докато от залите Боевски е получил едва 106 000 лв., сочат годишните отчети на двете му фирми за 2010 г.

Гълъбин търгува с продукти на американска фирма от Флорида. Различните видове протеини се взимат масово от хора, които тренират във фитнесите, като особено модерна в последно време е аминокиселината L-карнитин, която засилва метаболизма, изгаря по-бързо мазнините и трупа мускулна маса. Според близки на Боевски, в последно време олимпийският шампион вземал добавки от Бразилия, в които основна субстанция била билката пфафия.

Това е вид лоза, която расте в южноамериканската джунгла, а експертите я наричат "бразилски женшен". На външен вид пфафаята и кокаинът били едно към едно. И дрогата лесно можела да се маскира в кутиите с протеини. 

Досега Боевски не е бил засичан като участник в трафика на кокаин, заявиха за "Стандарт" източници от нааркоотдела в ГДБОП. Антимафиотите не са имали оперативна информация, че щангистът е замесен в трафик на наркотици. Според запознати крайната дестинация на Гълъбин Боевски била Испания, където пратките чакали българи от бившата ВИС.

Олимпиецът ни бил идеалното муле. "Баща с дъщеря си - участничка в международни тенис вериги, която се връща от турнир в Бразилия, е с много нисък рисков профил", обясняват експертите от наркоотдела. Иначе родината на южноамериканската страна била рискова дестинация за мулетата. "Ако някой кацне от Бразилия в София, веднага ще привлече вниманието на наркоченгетата и митничарите", обясняват от ГДБОП. Затова най-вероятно Боевски е бил използван за муле между страни от Южна Америка до България, като му се е плащало на място за доставката.

9-те килограма дрога бяха открити при полицейска проверка в рамката на 3 куфара на Боевски. Директорът на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна изчисли вчера, че стоката, която е пренасял, струва 300-400 бона в България. Според дипломатически източници Боевски много бързо се отказал от първоначалната си версия - че е купил куфарите в град Камбуриу, щата Санта Катарина, и едва ли не никога не е чувал за дрогата. Шампионът ни си признал, че е муле и дори обещал съдействие на полицията.

Дъщеря му - 14-годишната Сара, пък била качена на самолета за България въпреки драмата с баща й, разкри пред "Стандарт" адвокатът на семейството - Константин Симеонов. Боевска е в София, твърдят запознати. Сара е отлетяла от Сао Пауло за Мадрид с полета на испанската авиокомпания "Иберия" на 24 октомври, в късния следобед. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
pozznax

2011.11.03 | 09:45

1
Ima edna stara pogovorka: LAKOMU DUPE KRAV SERE. Leka mu pandela!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини