Българин задържан в Беларус

  • 01 юли 2011 13:47

  • 688
  • 0
Българин задържан в Беларус
©

Установено е било, че той няма документи за самоличност, които твърди, че е загубил, предаде БТА 

От българското Министерство на външните работи казаха, че не са имали предварителна информация за пребиваването на Кенаров в Беларус.

Кризисният център към МВнР веднага е започнал да работи по случая вчера. Ръководителят на Кризисния център е във връзка с майката на Кенаров, която първоначално е предоставила информацията, посочиха от ведомството.

Временно управляващият мисията ни в Минск, след като е научил за случая се е свързал веднага с милицията в гр. Можир и е предприел необходимите и обичайни в такава ситуация стъпки - изпратил е нота до външното и до вътрешното министерства, разговарял е по телефона със задържания български гражданин, който е казал, че се чувства добре и че си е загубил документите за самоличност. Временно управляващият е говорил и с ръководителя на управлението на милицията, който му е обяснил, че съгласно местните закони при липса на документ за самоличност човек може да бъде задържан до 48 часа, до изясняване на подробности.

Мярката изтича днес следобед и от МВнР се надяват Кенаров да бъде освободен. След това той трябва да отиде до българското посолство в Минск, където да му бъде издаден временен документ - пасаван, с който може да напусне Беларус.

Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000001370 StartFragment:0000000457 EndFragment:0000001354

Димитър Кенаров е роден 1981 г. в София. Завършва Американския колеж в София, а през 2004 г. получава бакалавърска степен по американска и руска литература в САЩ.

 

Дипломната му работа има три академични награди. Междувременно участва в програми за обмен на студенти във Великобритания и Русия. Негови стихове, преводи, есета и интервюта (на български и английски) са публикувани в България, Великобритания и САЩ.

БТА
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини