Литва инвестира 10 млн. евро в производството на дронове в Украйна

  • 23 октомври 2024 15:10

  • 261
  • 1
Литва инвестира 10 млн. евро в производството на дронове в Украйна
© Getty Images

Литва ще инвестира 10 милиона евро в производството на реактивен дрон "Паляниця" чрез пряко финансиране на украинския производител, съобщи министерството на отбраната на Украйна, цитирано от Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14975

Заместник-министърът на отбраната на Украйна по въпросите на европейската интеграция Серхий Боев обсъди механизма на финансиране на производството със заместник-министърката на националната отбрана на Литва Моника Корольовиене.

Боев подчерта, че придобиването на способност за нанасяне на удари в дълбочина по Русия е един от приоритетите на Украйна.

"Насърчаваме партньорите си да инвестират в националното ни производство на оръжия с голям обсег на действие. Инвестициите, основани на "датския модел", ще работят много по-бързо и врагът скоро ще види последиците", отбеляза той.

Украйна ще получи от Литва 1000 бойни дрона

Заместник-министърът благодари на литовската страна за водещата ѝ роля в рамките на коалицията за разминиране, както и за активното ѝ участие в коалицията за дронове, отбелязва БТА.

От своя страна Корольовиене подчерта, че Литва остава лоялен партньор на Украйна.

"Нашата цел е да оказваме ефективна помощ. Инвестициите трябва да работят, затова търсим най-практичното им приложение", увери тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР

2024.10.23 | 17:40

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини