Фон дер Лайен ще посети утре засегнатите от наводнения райони в Полша

  • 18 септември 2024 17:06

  • 150
  • 1
Фон дер Лайен ще посети утре засегнатите от наводнения райони в Полша
© Getty Images

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е ще посети утре засегнатите от наводнения райони в Полша в отговор на покана на полския премиер Доналд Туск, съобщи ЕК, цитирана от ДПА.

Фон дер Лайен ще посети град Вроцлав, за да инспектира ситуацията, създала се след проливните дъждове и силни наводнения в последните дни, съобщи говорителка на ЕК пред журналисти. Полша е една от няколкото държави членки на ЕС в Централна и Източна Европа, които се опитват да се справят с последиците от наводненията миналия уикенд.

Очаква се председателката на ЕК да се срещне с чешкия премиер Петър Фиала, словашкия премиер Роберт Фицо и австрийският канцлер Карл Нехамер.

Средна Европа се надпреварва с времето, за да се предпази от наводненията

Броят на жертвите на бурята "Борис" в Централна и Източна Европа нарасна до 23 души, след като чешката полиция обяви, че е потвърдена смъртта на четвърти човек в страната, допълва АФП. 

Силните ветрове и изключително обилните валежи засегнаха няколко държави в района, като отнеха живота на петима души в Австрия, седем в Полша и в Румъния. Осем души в Чехия все още са в неизвестност, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
150 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.18 | 17:25

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини