Недостиг на вода в Румъния, над 650 населени места са засегнати

  • 27 август 2024 10:02

  • 266
  • 0
Недостиг на вода в Румъния, над 650 населени места са засегнати
© Pixabay

Общо 658 населени места в Румъния са засегнати от ограничения във водоснабдяването, информира Национална администрация „Румънски води“, цитирана от информационния сайт "Зиаре". Румъния се сблъсква с голяма водна криза, която се засилва от продължителната суша това лято, посочва информационният сайт., предаде БТА.

Последиците са най-осезаеми в окръг Ботошани в североизточната част на страната, където са засегнати 154 населени места. В тези райони липсата на вода се превърна в ежедневен проблем в селата и градовете на окръга, съобщава в. „Мониторул де Ботошани“.

Национална администрация „Румънски води“ съобщи, че общо 658 населени места в Румъния са засегнати от ограничения във водоснабдяването. Сред градовете с най-сериозни проблеми в това отношение са Търгу Лапуш (окръг Марамуреш, Северна Румъния), Хърлъу (окръг Яш) и частично град Яш в Североизточна Румъния. Тежка е ситуацията с водоснабдяването и в окръзите Васлуй, Яш, Вранча и Горж, където десетки населени места страдат от ограничителни мерки.

В допълнение сушата доведе до пълно пресъхване на реките Главачок и Сабар в зоната Арджеш-Ведя, с което допълнително утежни кризата, посочва Зиаре.

Министерството на отбраната на Румъния свиква резервистите от два окръга на специфична подготовка

Последвайте канала на

Десислава Станева
266 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини