Френски министри обсъждат циганския проблем в Румъния

  • 10 септември 2012 06:17

  • 1090
  • 2
Френски министри обсъждат циганския проблем в Румъния
©

Френският министър на вътрешните работи Манюел Валс и делегираният министър по европейските въпроси Бернар Казньов ще посетят в сряда Румъния, за да обсъдят ситуацията на ромите и да се запознаят на място с проблема, съобщи снощи президентът Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12.

"В сряда министрите на вътрешните работи и по европейските въпроси ще отидат в Румъния, за да се опитат да намерят решение на проблема на място", каза президентът в интервю по телевизия Те Еф 1. "Неприемливо е тези хора да бъдат гонени от страните си, да се изселват и да идват във Франция, за да търсят убежище в условия, при които не могат да упражняват икономическа активност", каза Оланд, цитиран от Франс прес. "Във Франция има 15 000 роми, които не са дошли за последните четири месеца", продължи той и защити действията на вътрешния министър, крикитуван заради решението си да бъдат разтурени нелегалните ромски лагери. "Министърът на вътрешните работи изпълнява дълга си: той прилага решенията на съда и в същото време търси възможности за настаняване на ромите на други места или за връщане в родните им страни", каза Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12.

През последните седмици френската полиция изгони стотици роми от незаконни лагери. Това предизвика протести от представители на ромите, от неправителствени организации и част от левицата, напомня АФП.

Последвайте канала на

1090 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Той

2015.01.13 | 15:45

2
Нали все говорят за интеграция на ромите(мангалите) ! Защо те не ги интегрират ?
митко

2015.01.11 | 18:05

1
тези боклуци трябва да бъдат премахвани със закон(избивани)!!!защо трябва да страдат хората заради тази зган?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини