Хиляди се включиха в шествие в подкрепа на палестинците в центъра на Лондон

  • 03 август 2024 21:49

  • 538
  • 2
Хиляди се включиха в шествие в подкрепа на палестинците в центъра на Лондон
© Getty Images/Guliver

Хиляди хора се включиха днес следобед в шествие в подкрепа на палестинците, преминало от "Парк Лейн" до "Даунинг Стрийт" в центъра на Лондон, с призив за незабавно прекратяване на огъня в Газа, предадоха Пи Ей мидия и ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2392

По време на проявата бяха задържани четирима души. Един беше арестуван за нацистки поздрав към участник в контрапротест, друг - за плакат, съдържащ предполагаема подкрепа на забранена организация, а още двама - заради обиден плакат.

Сред най-популярните лозунги на шествието бяха: "От реката до морето, Палестина ще бъде свободна" и "Свободна, свободна Палестина". Множеството вееше многобройни палестински знамена.

На площад "Пикадили Съркъс" се състоя контрапротест под надслов "Достатъчно!", участниците в който развяваха израелски знамена, държаха плакати с лика на израелски заложници, както и голям транспарант, на който пишеше "Изнасилването не е съпротива".

Група хора, оцелели от Холокоста, седяха встрани от протеста, държейки плакати в подкрепа на палестинските протестиращи, на които пишеше: "Потомци на оцелели от Холокоста против геноцида в Газа". Един от участниците в протеста благодари на групата.

Палестинците откриха десетки тела след изтеглянето на израелските сили от източната част на Хан Юнис

В края на шествието различни оратори, сред които бившата депутатка от лейбъристката партия, а сега независима - Апсана Бегум - и председателката на младежката организация на Лейбъристката партия Джес Барнард държаха реч от сцена пред парламента, отбелязва БТА.

"Солидарност за самите нас, солидарност помежду ни, солидарност за нашите различни общности в Обединеното кралство, за мъжете, жените и децата от Газа и за всички, които са подложени на потисничество по целия свят", заяви Бегум.

"Стармър, не искаме оправдания, не искаме отлагане, не искаме да казвате, че сте различни от торите, искаме да унищожите наследството на торите - съучастничеството в израелските военни престъпления. Искаме действия. Никакво отлагане, никакви оправдания", каза на свой ред Барнард, обръщайки се към британския премиер лейбърист Киър Стармър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
538 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.03 | 22:16

2
Скоро братушките ще ви освободят от рептилското иго!

2024.08.03 | 22:00

1
бесете краля

Добави коментар

Водещи новини