Мълния уби тийнейджър в планина в Германия

  • 22 юли 2024 14:18

  • 304
  • 1
Мълния уби тийнейджър в планина в Германия
© Pixabay

Осемнадесетгодишен младеж загина, след като бе ударен от мълния в най-високата планина в Германия, предаде ДПА. Няколко души са ранени след силни бури из цялата страна.

Според полицията младият мъж от германската провинция Северен Рейн-Вестфалия е тръгнал към най-високия връх в Германия Цугшпице заедно с още двама души.

Вчера групата е поела към върха, намиращ се на 80 метра от станцията на лифта, но на връщане туристите били ударени от няколко мълнии. Младежът пострадал смъртоносно, а останалите са получили помощ от службите за справяне с бедствени ситуации, съобщиха медии, цитирани от БТА.

Бурята е усложнила операциите по спасяване на планинарите. Спасителният хеликоптер не е успял да излети заради климатичните условия, а жп линията "Цугшпице" също е била извън експлоатация. 

В същото време шестчленно семейство бе ранено вчера от мълния в парк в северногерманския град Делменхорст, западно от Бремен. Двама души са в критично състояние, каза говорителка на полицията.

Мълния удари цяло семейство в Германия

Семейството - един възрастен и пет деца, е седяло под дърво в парка Графтвизен, когато е било ударено от мълния. Всички те са били откарани в болница. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
304 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.22 | 14:43

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини