Берлускони свидетел по дело срещу мафията

  • 05 септември 2012 21:24

  • 706
  • 0
Берлускони свидетел по дело срещу мафията
©

Бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 бе разпитан днес в продължение на три часа, съобщава АФП.

Той се яви като свидетел по дело за свързана с мафията афера, датираща от 70-те години на миналия век.Изслушването бе проведено във връзка със случая Дел'Утри, по името на близкия до Берлускони сенатор Марчело Дел'Утри, който бе осъден през 2010 г. на седем години затвор за връзки с мафията. През март Касационният съд отмени тази присъда поради липса на достатъчно доказателства и поиска нов процес. Впоследствие обаче той стигна до извода, че Дел'Утри е играл ролята на посредник между Берлускони и организираната престъпност.

Според най-висшата съдебна инстанция в Италия влиятелният сенатор от Сицилия е авторът на споразумение за защита и сътрудничество, сключено от бившия премиер с мафията. Берлускони превел на сицилианската Коза ностра значителни суми, за да гарантира сигурността на себе си и на своето семейство през 70-те години на 20-и век. Кавалерът е определен от Касационния съд като "жертва, която е действала поради необходимост".

Последвайте канала на

БТА
706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини