Принцеса Даяна с шокиращи думи за синовете си, преди да умре

  • 17 юли 2024 13:52

  • 2030
  • 3
Принцеса Даяна с шокиращи думи за синовете си, преди да умре
© gettyimages

Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член е първи на опашката за трона. Херцогът на Кеймбридж е любимец на поданиците и британският народ с нетърпение чака момента, в който короната ще се озове върху неговата глава. 

Той е най-популярният и обичан мъж от династията. Поддържа безупречен публичен имидж – верен е на кралското семейство, изпълнява всичките си задължения.

Както знаем, брат му Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), е черната овца на другия полюс. По-малкият син на крал Чарлз и покойната Даяна избяга от Двора заради съпругата си Меган МаркълМеган МаркълМеган, херцогиня на Съсекс (на английски: Meghan, Duchess of Sussex), родена Рейчъл Меган Маркъл (на английски:, изнесоха се в САЩ, отказвайки да бъдат активни членове на Бъкингам.

Хари е пети в линията за наследяване на британския престол - след трите деца на Уилям и Кейт. Какво би казала лейди Ди за случващото се и за краха в отношенията между синовете й, можем само да гадаем.

Но се оказва, че тя е имала категорично мнение за това кой от наследниците й би се справил по-добре с ролята на крал.

„Принцеса Даяна вярваше, че именно Хари притежава качества, които биха го направили по-подходящ владетел от по-големия му брат“. Думите са на Анджела Левин от книгата й „Хари: Разговори с принца“.

Според Левин Даяна е видяла в Хари идеален темперамент за монарх, белязан от неговата лекота в общуването с хората, от ентусиазма, с който върши своята работа и способността му да се справя с предизвикателства. Даяна дори го нарича галено „Добрият крал Хари“. 

„Тя не беше сигурна, че Уилям наистина има желание да облече кралската мантия. Тревожеше се от отвращението му към обществената критика, на която би бил подложен. Знаеше, че той не иска всяко негово движение да бъде наблюдавано.

Въпреки че признаваше полагащото се място на Уилям като наследник, принцесата предвиждаше, че Хари ще се справи с кралските отговорности по-охотно и ефективно“.

В миналото Хари неведнъж е изразявал желание да води нормален живот, което и фактически доказа с бягството си от Двора. „Хората биха били изумени от обикновения живот, който живеем с Уилям. Аз пазарувам сам... Дори и да бях крал, щях да пазарувам сам“, споделял е Хари, пише jenata.blitz.

Даяна разкрила на медиум – Чарлз пада от трона след скандал

Той и Уилям разказаха за последния разговор с майка им в документален филм на ITV. Даяна им звъни по телефона, но те нямат време да й разказват надълго и нашироко как са, защото точно в този момент се забавляват. И двамата все още страдат за това непредвидено забързано сбогуване и трайното му въздействие върху тях.

Бившият иконом на Даяна обаче е убеден, че ако тя беше жива, кавгите между братята отдавна щяха да са приключили. „Не би търпяла подобни глупости“, категоричен е Пол Бъръл пред „ОК!“. „Дори след мемоарите на Хари „Резервен“, които със сигурност не помогнаха на вече сериозно увредените отношения между двамата, тя щеше да ги помири“, казва още той.

Бъръл допълва, че Даяна би била съкрушена от случващото се между принцовете и със сигурност не би позволила да се стигне до сегашната ситуация.  „Би предвидила, че след развода Уилям и Хари щяха да имат собствени проблеми и това, както виждаме, се сбъдна. Даяна щеше да играе ролята на посредник и да накара Хари да се извини на баща си“, заявява Бъръл.

Бившият кралски кореспондент на BBC Джени Бонд пък разкрива мнение на Даяна за Камила. Пред „ОК!“ Бонд цитира думи на принцесата. „Даяна сподели, че Камила е лоялна и че любовта на Чарлз към нея е по-силна от всеки брак, който той някога би сключил“.

Отразявайки трансформацията на кралицата през последните месеци, Бонд с гордост похвали Камила за пълното овладяване на новата й роля:  „Може би е изненадала и себе си, но наистина се справя с тежката кралска работа – и тя видимо й носи удоволствие“.

В тази тежка година за кралското семейство присъствието на кралица Камила става все по-безценно за нейния съпруг, тъй като тя умело поема извънредната работа в Двора, за да гарантира, че монархията остава непоколебима.

„В крайна сметка Камила е жена, на която никога не й се е налагало да мисли за дългосрочна кариера или да работи от 9 до 5. Тя се нагърби с рязко увеличени делови ангажименти и с огромно количество отговорност през последните няколко месеца – и изглежда, че се чувства страхотно“, заяви Бонд. 

Тя изтъква, че един от главните стимули на Камила да се справи с всички тези неочаквани усложнения напоследък, е предаността й към Чарлз: „Толкова много иска мъжа, когото обича, да се гордее с нея и да е коректна в партньорството им.“

Бонд подчертава и колко важно е за Камила най-после да спечели одобрението на обществото, което преди години я презираше като „разрушителка на брака“ и „другата жена“, направила Даяна толкова нещастна. „Камила заслужи уважението на поданиците“, добавя Джени Бонд.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2030 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЛЮДМИЛА ФРИСКЕ ДИЯНА

2024.07.17 | 15:14

2
ГЛАВИТЕ !
ПСИХО ЛАЙНЯРА от СЕВЛИЕВО КАТИЛА

2024.07.17 | 16:02

3
ПУКНИ ИБАНА ШУШУМИГО ПРОСТА КАТИЛА от СЕВЛИЕВО !

2024.07.17 | 14:54

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини