Мелони: Италия ще предостави на Киев допълнителен зенитен комплекс САМП/Т

  • 10 юли 2024 13:40

  • 554
  • 3
Мелони: Италия ще предостави на Киев допълнителен зенитен комплекс САМП/Т
© Gettyimages (архив)

Италия ще предостави на Украйна допълнителна система за противовъздушна отбрана САМП/Т, за да сваля руски ракети, заяви снощи премиерът Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври в кулоарите на срещата на високо равнище на НАТО във Вашингтон, съобщи БТА, цитирайки италианската новинарска агенция АНСА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14139

Мелони обяви това, скоро след като президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че страната му ще предостави на Киев системи за ПВО „Пейтриът“ заедно с Румъния и Германия.

„Ние сме наистина фокусирани върху извънредно важния въпрос с въздушната отбрана, защото означава най-вече защита на цивилните и критичната инфраструктура, които Русия продължава да атакува, както видяхме с поразената педиатрична болница в Киев и болните от рак деца по улиците“, заяви Мелони. 

Мелони: Руското нападение срещу детската болница в Киев е ужасно

Тя допълни, че Италия ще увеличи разходите си за отбрана до 2% от БВП, както се иска от САЩ и НАТО, според собствената си времева рамка и финансови възможности и предвид бюджетните ограничения.

Премиерът допълни, че Италия „ще остане вярна на ангажимента си“ да изразходва 2% от БВП за отбрана, „като се имат предвид времената и наличните възможности“, но и като се има предвид „общия принос на страната към НАТО“, в който тя е „сред най-големите донори на личен състав в почти всички мисии и мироопазващи операции, защото нашият опит е много търсен“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
554 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ха, ха, ха

2024.07.10 | 23:53

3
ВЪНШЕН ДЪЛГ НА ИТАЛИЯ- 2,5 ТРИЛИОНА ЕВРО. СЕГА, ЩЕ КУПУВА ОРЪЖИЯ ОТ САЩ.
Емѝ...бум бум в анала- МЍРОСЛАВ ИБАНИЯ КАТИЛА

2024.07.10 | 23:51

2
❤️Здравейте) Казвам се Мирослав Блажев, на 48 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки с други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN

2024.07.10 | 14:27

1
Момчета, има лекарство, което ви позволява да удължите младостта. Cлед седмица на приемане: ерекцията е супер, енергията е 2 пъти повече, започна да отслабва и като цяло се чувства млада. Съветвам всички да опитат, защото животът е сам--> da.gd/wirex

Добави коментар

Водещи новини