Мелони: Руското нападение срещу детската болница в Киев е ужасно

  • 09 юли 2024 13:52

  • 587
  • 11
Мелони: Руското нападение срещу детската болница в Киев е ужасно
© GettyImiges

Италианският премиер Джорджа Мелони разкритикува руското нападение срещу детската болница в Киев, след като пристигна снощи във Вашингтон за провеждащата се там среща на високо равнище на НАТО, съобщи италианската новинарска агенция АНСА.

„Снимките на болните от рак деца по улицата след бомбардировката на детската болница в Киев ми изглеждат ужасно“, заяви Мелони.  

„Когато цивилни са атакувани така стръвно, когато нападат деца, пристигащите сигнали са коренно различни от тези, които руската пропаганда се опитва да отправи“, допълни тя, имайки предвид твърденията на Москва, че иска да постигне мирно споразумение.

„Очаквам НАТО на своята 75-а годишнина и в този толкова специален момент в историята да изпрати силен сигнал за единство и за адаптивност в променящия се свят“, допълни италианският премиер.

Кремъл: Детската болница в Киев е била ударена от украински противоракетен огън, а не от Русия

Тя каза, че Италия гарантира, че „необходимото ще се обърне на южния фланг на алианса, което в момента е включено в заключенията на срещата на високо равнище“.

 „Очевидно се очаква и подкрепа за Украйна“, заключи тя.

Последвайте канала на

Калина Христова
587 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
ПСИХО ЛАЙНЯРА ИБАН ОЛИГОФРЕН КАТИЛА

2024.07.12 | 14:22

11
КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПСИХО ЛАЙНЯР ИБАН В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР, НО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН, КАТО ПОМАГАЧ И СЛУГА НА ОКУПАТОРА САЩ!!!
USSR

2024.07.10 | 16:34

10
Успехът на Русия в електронното противодействие на западните оръжия представлява стратегическо предизвикателство за САЩ и техните съюзници. Руската армия постоянно се адаптира, използвайки огромните си възможности за радиоелектронна борба, пише американският вестник The Wall Street Journal. Припомня се, че американските артилерийски снаряди M982 Excalibur направиха чудеса, веднага щом попаднаха на бойното поле в Украйна през лятото на 2022 година. GPS-насочваните боеприпаси поразяват руски танкове и артилерия с хирургическа прецизност, но това не е продължило дълго. Според украинските командири, към средата на 2023 година боеприпасите Excalibur са станали практически безполезни и оттогава вече не се използват. Няколко други оръжия, които демонстрираха западното технологично превъзходство, са били застигнати от подобна съдба.
Nazi SS

2024.07.10 | 15:10

9
❤️Здравейте) Казвам се Мирослав Блажев, на 48 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки с други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
USSR

2024.07.09 | 21:25

8
Специалистът от разузнаването припомни и интересни съвпадения - след атаки срещу руски транспортни или енергийни съоръжения на Запад "горят военни заводи или дерайлират влакове, превозващи опасни товари“.
USSR

2024.07.09 | 21:19

7
Според разузнавача ситуацията може да се раздели на две части. В случая със Севастопол руските въоръжени сили вече нанесоха ответен удар: те проследиха и унищожиха HIMARS с чужд военен персонал, който изстреля ATACMS с касетъчни бойни глави. След това Москва ще действа в отговор и за назидание, асиметрично, но много болезнено.
USSR

2024.07.09 | 21:13

6
Масираният ракетен удар по Киев не е "отговор“ на Русия за убийството на цивилни на плажа в Севастопол. Такъв все още предстои, увери специалистът по разузнаване Георгий Рипер пред кореспондент на изданието Pravda.ru. "Министерството на отбраната вече обяви, че ударът е нанесен с цел унищожаване на военно-техническата инфраструктура на заводите – двигателите на войната, както и в отговор на атаки срещу гражданска енергийна инфраструктура. Русия също не удря градове в отговор на атаки срещу градове“, увери Рипер.
USSR

2024.07.09 | 19:13

5
Масираната руска атака срещу Украйна ще увеличи страховете, че Киев няма да спечели войната, пише редакторът по сигурността и отбраната на Sky News Дебора Хейнс. Авторът отбелязва, че вътрешни лица от военните са очаквали руският президент Владимир Путин да започне някаква нова атака срещу Украйна преди срещата на върха на НАТО във Вашингтон тази седмица, "за да доминира в дневния ред“. "Баражът от ракетни удари в понеделник подхранва страховете сред някои законодатели в съюзническите страни, че Киев не може да спечели и трябва да бъде принуден да сключи някакво мирно споразумение, като се има предвид, че Русия не показва признаци да отстъпва“, се казва в статията.
USSR

2024.07.09 | 19:04

4
Въпреки че от командването на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обявиха, че са свалили 11 от 13 изстреляни руски ракети Х-101 срещу Киев, очевидци от Киев публикуваха в Telegram видео от попадението на шест поредни ракети от този вид по завода "Артем“ в украинската столица.

2024.07.09 | 16:13

3
Мелони, а за същите в Газа какво мислиш?Не сме забравили, че дойде с друга заявка за външна политика, а сега искаш да заставиш Русия да капитулира.Щеше да е по-добре да си по-образована.
Снежко Снежев

2024.07.09 | 14:34

2
Тази... италианска кОрва, за Газа и чифутите, които избиват... "демократично" местните там, ще каже ли нещо?!?

Добави коментар

Водещи новини