Само след 2 дни издирване: Журналисти откриха наемен убиец, когото полицията търси 5 години

  • 03 юли 2024 13:33

  • 1245
  • 3
Само след 2 дни издирване: Журналисти откриха наемен убиец, когото полицията търси 5 години
© gettyimages

Британски журналисти установиха местоположението на 44-годишна американка, обвинена в опит за убийство. Издирването на Ейми Бетро започва през септември 2019 година, когато опитала да отнеме живота на собственик на магазин за дрехи в Бирмингам.

Според разследванията Ейми Бетро организирала нападението заедно с 56-годишния Мохамед Аслам и с неговия син Мохамед Назир – на 30 г. По време на нападението пистолетът ѝ заседнал и американката избягала.

Твърди се, че Бетро се е върнала в къщата на търговеца часове по-късно с такси и е стреляла три пъти през прозорците, но никой не е бил ранен.

Според разследващите американката е изпълнявала поръчки за убийства и по-рано. По време на нападението в Бирмингам тя се е маскирала като безобидна жена с хиджаб.

Два дни след неуспешното поръчково убийство Бетро се завръща в Съединените щати. Назир и Аслам са открити от органите на реда. Двамата мъже са обвинени в заговора за убийството. И двамата са осъдени. Полицията обявява Бетро за издирване, но допреди дни от 44-годишната вече жена няма и следа – това е така в продължение на 5 години.

Сега обаче само след два дни търсене, екип на британското издание „Дейли мейл“ откриват Бетро в Западна Азия.

Чрез анализ на фонови детайли от селфита на американката в Инстаграм и снимки на залез от прозореца на хола ѝ тя е проследена до апартамент в покрайнините на арменската столица Ереван.

Жена поръча убийството на бившия си съпруг, не плащал достатъчно издръжка

На запис от камери за наблюдение журналистите виждат Бетро да напуска апартамента си. Те веднага се обадили на британската полиция, а по-късно арменските власти арестуват издирвания наемен убиец, пише БТВ.

Предстои 44-годишната жена да бъде екстрадирана във Великобритания.

В апартамента си в Армения Бетро води уединен живот, работи онлайн и рядко излиза. Съседите на жената не знаели за криминалното ѝ минало и били шокирани да разберат, че тя е заподозряна за убийства.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1245 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.03 | 13:51

2
В БЪЛГАРИЯ ТАКИВА ЖУРНАЛИСТИ ЩЯХА ДА БЪДАТ БИТИ С ЧУКОВЕ А ПОСЛЕ АРЕСТУВАНИ ОТ МВР И ОБВИНЕНИ ОТ САРАФОВ

2024.07.03 | 14:15

3
Именно. Съсипаха я тая Англия.
полицията

2024.07.03 | 13:47

1
навсякъде е мързелива, реве за заплати и е доказано неефективна за обикновените хора

Добави коментар

Водещи новини