Дейвид Камерън сменя министри, но не и политиката

  • 04 септември 2012 17:05

  • 648
  • 0
Дейвид Камерън сменя министри, но не и политиката
©

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. извърши днес първите най-големи промени в правителството, откакто то бе сформирано през май 2010 г. , съобщава АП.

Министърът на културата Джереми Хънт губи поста си след критики заради близките му връзки с Джеймс Мърдок, сина на медийния магнат Рупърт Мърдок. Хънт става министър на здравеопазването. Кенет Кларк, който е работил като министър във всяко консервативно правителство през последните четири десетилетия, напуска поста министър на правосъдието и става министър без портфейл. 72-годишният Кларк отрече, че това го притеснява и каза пред журналистите: "Да ти предложат пост в кабинета на моята възраст - шегувате ли се?" Крис Грейлинг заменя Кларк като министър на правосъдието.

Сред по-забележимите повишения са на Мария Милър и Тереза Вилиър, които влизат в правителството съответно като министър на културата и на Северна Ирландия. Министърът на транспорта Джъстин Грийнинг, която е твърд противник на построяването на нова писта на Хийтроу, е заменена от Патрик Маклафлин след малко по-малко от година на поста и е преместена на по-нисша длъжност в ресора международно развитие. Сред напусналите кабинета са министърът на околната среда Керълайн Спелман и министърът за Уелс Шерил Гилън. Премиерът Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. оставя на местата им ключовите фигури като министъра на финансите Джордж Осбърн, министъра на външните работи Уилям Хейг и министъра на вътрешните работи Тереза Мей. На постовете си остават също и министърът на образованието Майкъл Гоув, както и на труда и пенсиите Лейн Дънкан Смит, наречени от Камерън "силни реформатори", които трябва да продължат да работят.

Световните финансови пазари не реагираха по никакъв начин на промените в британското правителство. Експерти заявиха, че всички назначения са изцяло политически и нямат връзка с икономиката.

Последвайте канала на

БТА
648 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини