Осъдиха тийнейджър, убил връстница заради Facebook

  • 04 септември 2012 13:03

  • 805
  • 0
Осъдиха тийнейджър, убил връстница заради Facebook
©

В Холандия 15-годишен юноша беше осъден за преднамерено убийство. Младежът е намушкал до смърт своя връстничка, нает специално за целта от свои приятели. Причината момичето да бъде убито са нейни коментари във Фейсбук.

Убиецът ще лежи една година в затвор и три години в психиатрична клиника, съобщи БНТ.

Убиецът е действал хладнокръвно и умишлено, беше категорична съдия Фиерфейзър. 15-годишният младеж нарочно е намушкал във врата и в лицето момичето, за да го убие. За кървавата поръчка Инхуа взел 150 евро. Поръчителите се свързали с него във Фейсбук. Няколко месеца Инхуа наблюдавал жертвата си. На 14 януари той нападнал Уинси с нож пред дома й. Пет дни по-късно тя починала от раните си.

От разследването стана ясно, че поръчител на жестокото убийство е най-добрата приятелка на жертва. Двете момичета, се скарали след като Уинси споделила на стената си във Фейсбук сексуалните подвизи на приятелката си. Ядосаното момиче не се ограничило със злостни коментари във Фейсбук. Заедно с приятеля си замислили зловещия план за кърваво отмъщение. Тогава наели Инхуа. Освен пари му обещали безплатни почерпки в заведенията.

Младежът беше признат за виновен и по обвинение в опит за убийство на бащата на Уинси. Той искал да го наръга с нож, докато отчаяният родител се опитвал да спаси дъщеря си.

Последвайте канала на

805 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини