ЕС съгласува 14-ия пакет от санкции срещу Русия

  • 20 юни 2024 12:00

  • 306
  • 3
ЕС съгласува 14-ия пакет от санкции срещу Русия
© gettyimages

Агенция Ройтерс съобщава, позовавайки се на дипломати, че страните от ЕС са се споразумели за 14-ия пакет санкции срещу Русия, въведени заради агресията в Украйна.

През май беше съобщено, че в рамките на 14-ия пакет страните от ЕС възнамеряват да забранят "Известия", "Российская газета", "РИА Новости", както и вече затворения пражки сайт Voice of Europe, който властите на няколко страни подозират като инструмент за руско вмешателство в европейските политически процеси.

Разпространението на материали от всички тези медии по какъвто и да е начин в страните от ЕС ще бъде забранено. Повече от десет големи руски медии вече са забранени в ЕС като разпространители на пропаганда и дезинформация.

Московската борса със спад след поредните санкции на САЩ срещу Русия

Също така се предполагаше, че Европейската комисия ще предложи санкции срещу кораби, доставящи в Русия севернокорейско военно оборудване, както и срещу танкери, нарушаващи установените от страните на "Голямата седморка" горни граници на цените на руската нефт, съобщи Reuters, позовавайки се на източници в ръководството на ЕС.

Все още не е известно кой точно вариант на пакета е бил съгласуван.

На 23 февруари тази година ЕС официално утвърди 13-ия пакет от санкции срещу Русия. Тези санкции засегнаха 106 физически и 88 юридически лица.

Последвайте канала на

Калина Христова
306 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.20 | 14:52

3
кви санкции, лицемери! само на нас ни наложихте санкции, заради дупедавците и лизачите, вие си ползвате всичко от Русия!

2024.06.20 | 14:25

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
тиквата

2024.06.20 | 12:37

1
яжте спермата ес

Добави коментар

Водещи новини