Московската борса със спад след поредните санкции на САЩ срещу Русия

  • 13 юни 2024 11:15

  • 503
  • 3
Московската борса със спад след поредните санкции на САЩ срещу Русия
© pixabay

Средната стойност на акциите, търгувани на Московската борса, се понижи с около 15 на сто, след като САЩ обявиха в сряда (12 юни) нов пакет от санкции срещу Русия заради военната инвазия в Украйна, предаде Ройтерс. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14014

Днес основните индекси на борсата в Москва възстановиха голяма част от загубите си, но повечето от показателите продължават да са на негативна територия. 

От своя страна Московската борса съобщи, че търговията днес е започнала "в съответствие с предварително обявените разпоредби и се провежда в нормален режим".

Въпреки санкциите: Русия с рекорден износ на злато и диаманти

Министерството на финансите на САЩ обяви на 12 юни нови санкции срещу над 300 юридически и физически лица, за да бъде блокиран достъпът на Русия до продукти и услуги, необходими за поддържане на военнопромишления й комплекс, припомня Ройтерс.

Тези санкции, наред с нови ограничения върху износа за Русия на полупроводници и други технологични продукти, идват в навечерието на срещата на върха на лидерите на страните от организацията Г-7 в Италия. Очаква се основна тема на форума да бъдат усилията за ограничаване на разрастващата се военна икономика на Русия.

Последвайте канала на

Калина Христова
503 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Усрайнски овен

2024.06.13 | 11:30

1
Тия ги разправяйте на Шишата държава със цялата Менделеева таблица заплашвана от бедни и мърляви кравари това води до нечуван смях!
П.у.т.к.ин к.а.пут

2024.06.13 | 18:26

3
Ха, ха, ха - "богатата " ти държава е на 18 то място по БВП. О днес долара се разменяше за 200 рубли а банките го изкупуваха по 52. Има километрични опашки пред Чейндж бюрата щото чичо Сам и Г-7 забраниха на Московската борса и клиринговите къщи да търгуват долари и евро и това предизвика шок и ужас.

2024.06.13 | 13:37

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини