Майка закла дъщеря си

  • 04 септември 2012 07:16

  • 2768
  • 0
Майка закла дъщеря си
©

12-години затвор получи медицинска сестра, убила дъщеря си с нож във Великобритания, предаде huffingtonpost, цитиран от 24 часа.

Жената се решила на ужасната постъпка след уволнение от работа. 35-годишната Доун Макин работила като медицинска сестра в продължение на 15 години, докато шефовете й не разбрали, че тя "снася" конфиденциална информация на своя приятел, който е работил в адвокатска кантора.

Приятелят на Доун използвал информацията за 29 произшествия, за да предложи на пациентите да подадат искове във връзка с получените травми. Когато самите болни се оплакали от алчните адвокати, ръководството на болницата провело разследване и открило къртицата. Доун Макин веднага била уволнена. Жената изпаднала в дълбока депресия, скривайки всичко от своите роднини. Месеци по-късно опитала да се самоубие заедно с четиригодишната си дъщеря. Първо Доун е опитала отравяне с газ, но изключила котлона преди да изгуби съзнание. А когато приятелят й я зарязал окончателно, тя прерязала с нож китките на момичето и то починало от кръвозагуба. По ръцете на детенцето е имало следи, показващи опити за самозащита.

Трупът на детето бил намерен в леглото на медицинската сестра, заобиколено от плюшени играчки - майката положила там дъщерята, след като измила цялата кръв от тялото й в банята. Самата тя няколко дни по-късно изпива антифриз и също си прерязва вените, но остава жива. Настанена е в болницата със сериозни травми по шията и гръдния кош. След края на лечението Доун Макин се оказва прикована до края на живота си към инвалидна количка заради увреждане на мозъка. Този факт, както и дълбоката депресия по време на убийството, бяха сметнати от съда за смекчаващи обстоятелства.

"Убили сте жертва, която ви е имала доверие. Детето е преживяло страшни психологични и физически травми преди смъртта си. В крайна сметка вие сте нанесли травми и на себе си. До края на живота вие ще бъдете прикована към инвалидна количка, до края на живота си ще помните това, което сте направили. Това също е наказание за вас", каза съдията.

Следващите 12 г. майката-убиец ще прекара зад решетките. Тя може да бъде освободена предсрочно за добро поведение.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини