Германският вицекланцлер подкрепя депортацията на терористи и престъпници

  • 19 юни 2024 16:55

  • 547
  • 2
Германският вицекланцлер подкрепя депортацията на терористи и престъпници
© Getty Images

Германският вицеканцлер Роберт Хабек се изказа в подкрепа на депортирането на предполагаеми терористи и опасни личности, които са имигрирали в страната, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1594

Хабек, който е член на партията „Зелени“, каза, че всеки обвинен в сериозно престъпление, като убийство, не трябва да има право на убежище в Германия, докато потъпква закона и реда в страната.

Това може да означава връщане обратно на имигранти в страни, смятани за несигурни, дори ако те може да бъдат преследвани там.

„На ясен език, това означава, че аз мисля, че някой, като извършителя на убийството на полицай, трябва да бъде осъден, трябва да излежи присъдата си и може да бъде депортиран, трябва да бъде депортиран“, каза Хабек.

Германия ще затегне правилата си за депортиране

Думите му се отнасят за последното съпроводено с насилие нападение в германския град Манхайм, при което въоръжен с нож мигрант уби полицай.  

Хабек отбеляза, че Министерството на вътрешните работи е разгледало подробно възможностите за депортиране на извършителите на тежки престъпления.

Министрите на вътрешните работи на всички 16 германски провинции ще се срещнат край Берлин по-късно днес, за да обсъдят имиграционната политика, включително спорните предложения за позволяване на депортации на извършителите на сериозни престъпления и на хора, смятани за ислямски екстремисти в страни, сред които Сирия и Афганистан, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
547 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.19 | 21:49

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Teodora Andreas Berlin

2024.06.19 | 20:19

1
5g se molia na Isus Hristos mir da ima po sveta

Добави коментар

Водещи новини