Германия ще затегне правилата си за депортиране

  • 06 юни 2024 12:04

  • 400
  • 0
Германия ще затегне правилата си за депортиране
© Getty Images

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 заяви, че Германия ще затегне правилата си за депортиране, след като поредица от нападения предизвикаха призиви за по-твърда позиция по отношение на миграционната политика, и че възхваляването на тероризма ще се превърне в достатъчно основание за връщане на лице в страната, от която е дошъл, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1587

"Всеки, който възхвалява тероризма, е против всички наши ценности и трябва да бъде депортиран", заяви Шолц пред долната камара на парламента и добави, че вътрешното министерство е засилило дейността си, за да бъдат върнати престъпници и опасни мигранти обратно в Афганистан. "Такива престъпници трябва да бъдат депортирани - дори ако идват от Сирия и Афганистан", каза той. "Извършителите на тежки престъпления и терористичните заплахи нямат място тук", допълни канцлерът, цитиран от ДПА. 

Той направи тези коментари след неотдавнашното нападение с нож в югозападния град Манхайм, при което афганистански гражданин рани с нож няколко души на антиислямски митинг. По време на нападението беше ранен и полицай, който по-късно почина. 

Почина полицаят, ранен при нападението с нож в германския град Манхайм

Последвайте канала на

Константин Тодоров
400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини