Германия си върна световното лидерство в производство на хмел

  • 19 юни 2024 07:39

  • 2730
  • 1
Германия си върна световното лидерство в производство на хмел
© Pixabay

Германия отново е световен лидер в производството на хмел, след като прзе последните девет години първото място бе заето от САЩ. Това съобщи Германската асоциация на производителите на хмел, предаде БТА, цитирайки ДПА. 

Разместването е резултат от намаляването на площите, засети с хмел, в различни страни. В Германия площите с културата са намалели с 340 хектара до 20 300 хектара, докато в САЩ спадъет е с 4500 хектара до 17 850 хектара. 
 
Големите запаси от хмел доведоха до спад на цените, което разтревожи германските производители. Количествата отиват почти изцяло в пивоварството, а продажбите на бира намаляват в световен мащаб. 

Продължават проучванията на български учени за състава на пивото

Има обаче и други фактори, които поставят германските производители в благоприятна позиция спрямо американксите им конкуренти, посочва Ерих Лемайр от асоциацията. 

Договорите в САЩ например могат да бъдат разваляни по-лесно, отколкото в Германия, което дава възможност на фермерите по-бързо да вземат решение да не произвеждат хмел. Структурата на земеделието в двете страни също е различна, като отвъд Атлантика преобладават големите ферми. Големите стопанства могат по-бързо да сменят посоката от обичайните в Германия семейни ферми, ако перспективите са лоши. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2730 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Германия

2024.06.19 | 18:54

1
И време да бъде НАРИТАНА ОТ РУСНАЦИТЕ,ЗА ДА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА.ЕС КВО Е ТВА? ЕДНА ТРЕТОПОЛОВА ШИЗОФРЕНИЯ!!!БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ТОВА УНИЖЕНИЕ ЕС НИТО СМЕ В ШЕНГЕН НИТО В ЕС ТРЕТИРАТ НИ,КАТО АФРИКАНЦИ,А ВИЕ ИМ ПЛЯСКАТЕ ЩО ЗА МАЛОУМЩИТА???

Добави коментар

Водещи новини