Партията на Найджъл Фараж отстъпи второто място в изборните нагласи на британците

  • 18 юни 2024 14:22

  • 529
  • 1
Партията на Найджъл Фараж отстъпи второто място в изборните нагласи на британците
© Getty images (архив)

Партията на Найджъл Фараж "Да реформираме Обединеното кралство" отстъпи второто място в нагласите на британците преди вота за Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон), насрочен за 4 юли, предаде Скайнюз.


Според данни от социологическо проучване опозиционната в момента Лейбъристка партия, която запази първото си място, получава 41,9 процента от гласовете.


На второ място се наредиха сегашните управляващи от Консервативната партия на премиера Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, (21,1 на сто).

Политическата сила на един от основните архитекти на излизането на Великобритания от Европейския съюз (Брекзит) е трета с 15,3 процента.


Проевропейската Либералнодемократическа партия получава 10,8 на сто от гласовете, Зелените – 6 процента, а управляващата северната автономна част на Обединеното кралство Шотландска народна партия – 2,8,


Както вече екипът на novini.bg писа, в предишно проучване Фараж и партията му заеха второто място и изпревариха консерваторите.

Партията на Фараж се нарежда пред консерваторите на премиера Сунак, сочи проучване

Последвайте канала на

Валери Зайцев
529 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.18 | 17:30

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини