Гръцкият премиер призна, че управляващата партия не е постигнала целите си на евроизборите

  • 09 юни 2024 23:07

  • 477
  • 0
Гръцкият премиер призна, че управляващата партия не е постигнала целите си на евроизборите
© Getty Images

В кратко обръщение, излъчено по основните телевизионни канали тази вечер, премиерът на Гърция и лидер на управляващата дясноцентристка партия Нова демокрация Кириакос Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. призна, че партията му не е успяла да постигне целите си на изборите за Европейски парламент в неделя.

„Нашите евродепутати ще дадат най-доброто от себе си в един Европарламент, в който подемът на крайната десница за съжаление е реалност, от която дори нашата страна не прави изключение“, заяви Мицотакис.

Той каза, че мнозина избиратели чрез неучастието си в изборите или с подкрепата за по-малки партии са решили да изразят протест, свързан с проблеми от ежедневието си, от които най-важният е поскъпването.

Гърция въвежда гласуване по пощата и за парламентарни избори

Мицотакис отбеляза обаче, че докато в най-големите държави от Европейския съюз, Франция и Германия, управляващите партии са понесли сериозни загуби, то в Гърция Нова демокрация остава водеща сила, която осигурява стабилността на страната. 

Той се ангажира, че правителството му се обръща към проблемите на ежедневието на гражданите и че през 2027 г., когато трябва да се проведат следващите парламентарни избори, Гърция ще бъде по-добра от днес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
477 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини